maandag 8 februari 2021

Gary Moore - Still Got The Blues

Als jong knulletje leerde Gary zichzelf aan hoe je op een gitaar moest spelen. Geboren in Belfast maar toen hij wat ouder werd verkast naar Dublin.
Daar kwam hij terecht in de Bluesrock band Skid Row, waar hij tussen 1968 en 1971 de zang en gitaar voor z'n rekening neemt. Doorgaans prima Bluesrock. Liefhebbers van Cream gaan het werk van deze Ierse formatie zeker waarderen.

Na een paar jaar verkast Moore naar Thin Lizzy waar hij tussen 1974 en 1979 een half vaste rol heeft.
Hoewel Moore nog regelmatig een partij meespeelt op albums van anderen, maakt hij tussen 1978 en 2008 vooral soloalbums.
Nieuw materiaal gaat er helaas niet meer komen want 10 jaar geleden op 6 februari 2011 overleed Moore in een hotel in Spanje aan de gevolgen van een hartaanval.

Hij laat een indrukwekkende muzikale erfenis achter en het album wat nu opstaat is een van z'n meest succesvolle albums. In Nederland kwam het album Still Got The Blues (1990) dan ook op de eerste plaats van de album Top 100.

Moore had voor dit album als solo artiest vooral Hard Rock albums gemaakt. Soms heel sterk zoals Corridors of Power en Victims of the Future. Ook wel eens minder geslaagde Hard Rock zoals de albums Wild Frontier en After The War.

Met Still Got The Blues stapte Gary terug naar z'n Blues roots. Heerlijke Blues die voor een groot publiek ook nog eens heel toegankelijk is. Het is ook gewoon een plaat die in een beetje Blues (Rock) collectie eigenlijk niet mag ontbreken.

Pas 30 jaar oude maar toch al een vette klassieker en wat een heerlijke foto op de cover:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten