maandag 4 januari 2021

The Jelly Roll Men

Deze Noorse band bestaat inmiddels al weer 10 jaar en begon ooit als "The Nine Fingers Blues Band". Pure en zeer muzikale Blues spelen deze gasten. Ik kwam ze bij toeval tegen en moest en zou er gelijk een plaat van hebben. Dat is overigens een prima keuze. 
 
De plaat wordt gepresenteerd als Low-Fi en is in Mono uitgevoerd. Dat Lo-Fi valt wel mee want de opnames zijn echt keurig genaakt, maar mono is een erg goede keuze. Het ontbreken van het stereobeeld stoort totaal niet. Integendeel. De mono opnames zorgen ervoor dat de band dicht op elkaar staat alsof ze in een kleine club optreden. Niet erg anderhalfmetersamenleving maar dit album is dan ook uit 2017. 
Weet je nog? 
We gaven elkaar handen. 
We zoende elkaar met nieuwjaar. 
We hingen in de kroeg lekker tegen elkaar. 
Gewoon met 10 man in de lift. 
Of met honderden in de trein. 
Met duizenden naar een concert. 2017………...het lijkt zover terug. 
 
Ja en de muziek doet vermoeden dat het allemaal nog verder weg is. Het lijkt of we hier met een band te maken hebben uit begin jaren 60. Pure Blues met een vleugje Rock & Roll. Wat is dit een mega heerlijke plaat en nu al mijn geheim-tip voor 2021! Smullen voor wie van Blues houdt en frustrerend voor wie bezig is met het leren van mondharmonica te spelen……. (zo vond ik ze) 

Deze Noorse formatie speelt echt heerlijke Blues en je hoeft geen groot muziekanalist te zijn om te horen dat Willie Dixon, Little Walter, Muddy Waters en B.B. King een bijdrage hebben geleverd aan de inspiratie. Het album bevat een aantal eigen composities en een hele serie klassiekers zoals Date Bait wat we onder andere kennen van Blue Smitty. 

Voor de liefhebbers van auto’s de Williamson II klassieker Pontiac Blues en van Otis Spann het lekkere Keep your hand out of my pocket. Totaal 13 briljante Blues nummers! 

Met wat zoeken kan je wel heel voordelig aan een vinyl exemplaar komen. Prima manier om je zakgeld stuk te gooien zo aan het begin van het nieuwe jaar.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten