zaterdag 27 januari 2024

Nick Mason 80 jaar

We kennen de vandaag jarige Nick natuurlijk vooral als drummer van de legendarische band Pink Floyd. Mason is het enige lid van Pink Floyd die er altijd bij is geweest.
Gitarist Bob Klose had het al heel snel gezien, maar ook genie Syd Barrett heeft het nog geen vier jaar volgehouden. Inmiddels was wel David Gilmour aangeschoven, maar die was er dus in de eerste jaren niet bij.

Creatief brein Roger Waters hield het in de loop van 1983 ook voor bekeken en Richard Wright heeft een paar jaar niet meegedaan en kwam in 2008 te overlijden.
Dat alles betekend dat Nick Mason nog het enige lid van Pink Floyd is dat van begin tot nu heeft deelgenomen.

Of er nog nieuwe albums komen onder de vlag van Pink Floyd zal echter lastig zijn. Vorig jaar voorjaar verscheen no wel een live versie van Dark Side Of The Moon maar dat betrof uiteraard oude opnames. Mocht Pink Floyd nog met een album komen zal dat een album zijn met Gilmour en Mason want Roger Waters gaan we echt niet meer terugzien. Roger Water samen met David Gilmour gaat nooit meer goed komen. Waters en Gilmour zijn ook druk met soloprojecten en een kans op een verzoening is gewoon nul.

Overigens is Mason ook niet vies van een soloproject. Nick heeft diverse prima soloplaten gemaakt. Verder een aantal soundtracks en samenwerking met Rick Fenn (10cc) wat vooral in de Progressieve Rock zat.
Met Michael Mantler heeft Mason ook al vele jaren een muzikale relatie en dat heeft voor een paar uitstekende Jazz Rock albums gezorgd.

Naast zijn onuitputtelijke energie om met een ieder muziek te maken heeft Mason ook diverse boeken geschreven. Uiteraard over Pink Floyd en voor dat boek werd hij geprezen om zijn frisse en prikkelende kijk op de ontwikkeling van deze unieke band.

Of dat alles nog niet genoeg is verzameld Mason klassieke raceauto's en heeft hij vijfmaal deelgenomen aan de 24 uurs van Le Mans. Zelf met twee keer een podium in zijn klasse als resultaat.

Een druk baasje en het is maar de vraag of Nick vandaag wel tijd heeft om taart te eten?

Hoe dan ook: Nick Happy Birthday!

Pink Floyd albums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten