zondag 24 januari 2021

King Of The Blues

Dat B.B. King de absolute koning van de Blues is zullen niet veel mensen ter discussie stellen. Maar hoe bouw je in vredesnaam een collectie op rond deze Blues gigant?

B.B. King was immers een productief baasje en heeft ook nog eens een extreem lange carrière gehad. Tussen 1949 en zijn dood in 2015 bracht King een onwaarschijnlijk hoeveelheid platen uit.

Van King verschenen maar liefst 43 officiële studio- en 18 live albums uit. De teller van het aantal singles kwam uit op een indrukwekkende 138.
Daarnaast verschenen er onwaarschijnlijke aantallen verzamelalbums van King.

Het verzamelalbum wat nu opstaat moet niet verward worden met het vierde studio album van King wat eveneens de titel King Of The Blues draagt.
Originele albums van King in een goed draaibare kwaliteit is een kostbare aangelegenheid. Heruitgaven en verzamelalbums zijn dan helemaal geen slechte manier om te genieten van de muziek van King.

Het verzamelalbum wat nu opstaat bevat heerlijke rustige en meeslepende Blues. Ideaal om de zondag mee te beginnen.

Ga ik tussendoor toch even "stiekem" surfen om te kijken hoe ik de collectie van B.B. aan kan vullen want.................van B.B. King heb je niet snel platen teveel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten