dinsdag 26 januari 2021

Dag van de Douane

We ergeren ons maar wat vaak als we over een grens moeten waar je te maken krijgt met douane. Toch is het geen slecht idee dat ze er zijn want sommige rommel en rommelaars wil je eenmaal niet in je land hebben.

Of daar dan een speciale dag voor moet zijn is dan nog wel de vraag? Ach…..waarom ook niet want er is tegenwoordig zo’n beetje overal wel een dag voor.

Een plaat uitzoeken was niet zo moeilijk. Albums van de Eagles, en Ry Cooder staan hier in de kast met een verwijzingen naar de grens.
Die van Ry Cooder maar even gepakt, want had al even niet op de draaitafel gelegen. Het betreft hier een soundtrack van de film The Border uit 1982.

Illegalen, een koopzieke echtgenote, een corrupte diender en alles wat El Paso te bieden heeft.

De hoofdrol wordt gespeeld door de altijd briljante Jack Nicholson en z’n vrouw wordt gespeeld door Valerie Perrine. Ik kan er niks aan doen maar Valerie Perrine speelt bijna altijd een tutje. Opmerkelijk want in haar eerste film speelt ze potdomme een………...pornoster!

Ondanks dat de film The Border inmiddels 40 jaar oud is blijft deze rolprent dik de moeite om een avondje voor te gaan zitten. Geen heftige acties maar wel heerlijke dialogen.

Het geluid mag dan best een tikje harder als je de film gaat bekijken, want Ry Cooder heeft voor een zeer fraaie soundtrack gezorgd.
Ry Cooder is natuurlijk een meester in het maken van soundtracks die passen bij films met beklijvende dialogen, zwangere luchten (denk aan de film Texas) en vaak niet het standaard Hollywood einde.

Sterke film en ijzersterke soundtrack!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten