dinsdag 30 juni 2020

Glenn Shorrock

Vandaag 76 jaar en een van de oprichters van The Little River Band. De band werd half jaren 70 in AustraliĆ« opgericht en met name de platen die ze in de eerst vijf jaar waren een groot succes. 

Shorrock speelde voor hij samen met Beeb Birtles, Ric Formosa, Graeham Goble, Roger McLachlan, Derek Pellicci in diverse andere bandjes. Oa speelde hij in The Twilights en Axiom The Twilights waren een typisch product van de jaren 60. 

Sommige nummers klinken ze als The Beatles zoals op Bad Boys en op What's Wrong With The Way I Live. Maar er is ook een flirt met The Beach Boys op Cathy Come Home. Ik heb vroeger een singletje van ze gehad maar geen idee meer welk nummer dat was. 

Na vijf jaar The Twilights was dat avontuur over en ging Glenn verder met de band Axiom. De band is qua ontwikkeling een logische stap op The Twilights en de nummers worden iets complexer. Oudjes onder ons kennen wellicht A Little Ray of Sunshine. 

Een lichte flirt met de Psychedelische Rock met een stevige BeeGees saus. Zelf weet ik van Axiom vooral de pure Country Rock te waarderen zoals Arkansas Grass. 

Ja het kunnen verborgen opnames van The Byrds zijn. Met My babys gone mixen ze begin jaren 70 een overgebleven restje (we waren ook wel weer klaar mee) Psychedelische Rock met een soort van Phil Spector wall. Zelf ben ik altijd wel een fan van het nummer Fool's Gold geweest. Een meesleper met zo’n heerlijk orgeltje. Smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten