donderdag 17 februari 2022

Lou Ann Barton

Deze geweldige zangeres doet er vandaag een jaartje bij. Formeel met pensioen maar staat zo nu en dan nog op het podium.
En dat al 50 jaar!
Lou Ann heeft geen heel grote discografie bij elkaar gezongen, maar wat er is dat mag er echt zijn.
Bluesy, vleugje Jazz en tikje R&R…..
 
Dit soort muziek kan ik echt de hele dag horen. Zeker met de geweldige stem van Lou Ann.
Lou Ann heeft met divers blues muzikanten op het podium en in de studio gestaan. Haar samenwerking met de broertjes Vaughan (Steve Ray & Jimmie) is daarbij wellicht de meest bekende.
Lou Ann heeft zich eigenlijk haar hele carrière opgehouden in Texas. Ze trad daar op bij festivals, TV en radio.
Registraties van de twee grote festivals in Austin en de daaraan gekoppelde TV/Radio show zijn dik de moeite om te beluisteren en te bekijken.
 
Grote acts als Radiohead, John Mayer, Amy Winnehouse, Metallica, The Eagles. Pearl Jam, Elvis Costelo, Paul McCarney, Oasis, Hot Chili Peppers hebben daar al op het podium gestaan.
De festivals en bijbehorende TV shows moeten van Austin een muzikale hoofdstad gaan maken.
Echte muziekliefhebbers kennen het concept Austin City Limits ongetwijfeld.
 
Wie er nog nooit van gehoord heeft? Zoek eens op YouTube met Austin City Limits. Kan je als muziekliefhebber wel een paar regenachtige dagen mee doorbrengen.
Omdat het in Austin gebeurd had Lou Ann nooit veel aanleiding om het verder op te zoeken.
Ze trad ook diverse keren op bij bovengenoemde festivals en TV serie. Toch vind ik persoonlijk haar muziek meer geschikt voor een wat kleinere setting.

Op een enkele popplaat na is haar koers vooral gericht op wat swingende blues die het vooral in kleine clubs erg goed doet.
Bij dit soort muziek hoort nu eenmaal een verlaagd plafond van rook, schrale biertjes, een zweterige barman, dames met te rode lippenstift en in de hoek die ene fan die alle liedjes mee zit te mompelen.
 
Een aantal van haar platen zijn helaas niet op vinyl uitgegeven. Daarnaast is Lou Ann in Europa en Nederland nauwelijks bekend, waardoor je op platenbeurzen in de polder dit niet snel tegen gaat komen.
 
Lou Ann Happy Birthday
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten