zondag 17 november 2019

Gene Clark

Vandaag had deze medeoprichter van de Byrds een extra kaarsje uit moeten blazen. Helaas te jong overleden. Niet aan drugs, met een motor of vliegtuig. Dat levert doorgaans nog wat mythische verhalen op en is meestal wat populariteits-verhogend.
Gene had gewoon pech met z’n gezondheid. De leefstijl van een rock-artiest zal wel iets hebben bijgedragen maar sommige mensen hebben helaas pech.
 
Uiteraard kennen we Gene Clark van The Byrds die hij samen met onder andere Roger McGuinn en David Crosby begin jaren 60 heeft opgericht.
Gene was er in het begin bij en misschien wel de stille kracht om dit project van de grond te trekken.
Alleen na een paar jaar ging Gene z’n eigen gang.
Gelukkig was hij er weer wel bij in 1973 toen de originele leden van de Byrds het fantastische album Byrds opnamen. Het laatste album van deze vogels in een gemeenschappelijk vlucht.
Maar alle leden van The Byrds waren daarna betrokken bij andere mooie muziekprojecten.
Zoveel dat het bijna geen doen is om ze op te noemen. Zal zeker lastig zijn om compleet te zijn.
Ik had vroeger een enorm vel karton met daarop de legacy van The Byrds en The Buffalo Springfield. Met pijltjes, lijntjes etc. Met de kennis die ik tegenwoordig heb van datamodeleren misschien nog eens opnieuw doen. Kan je wel wat moois van maken.

Naast allerlei samenwerkingen die ex-Byrds leden aangingen, kwam er ook een enorme rij prachtige solo-platen uit deze hoek.
Een daarvan is dit album van Gene Clark. Voor Byrds-fans een 5 sterren album, maar een ieder die een beetje neutraal muziek beoordeeld gaat echt niet onder 4 sterren zakken.
Heerlijke rustige Folk/Country Rock om de zondag mee te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten