woensdag 13 november 2019

Four Tops - Live

De Roostertail is een uitspan in Detroit aan de oever van de Detroit River. Inmiddels met een rijke historie van meer dan 60 jaar.
Roostertail betekend hanenstaart. Het is tevens de naam van de enorme spray die achter een grote wedstrijd speedboot ontstaat. Al zo’n 100 jaar worden hier speedboot-races gehouden en de naam is dus een knipoog naar deze imposante boten.
Hoewel de Roostertail een relatief kleine tent is, hebben alle grote acts hier wel gestaan.
Even een paar uit de losse mouw: Supremes, Eric Clapton, Bill Haley, Temptations, Everly Brothers, Rare Earth, Bo Diddley en volgens mij hebben ook de Stones er een keer gespeeld.
Doordat het om een kleine ruimte gaat geven opnames die hier gemaakt zijn een heel intieme sfeer en het gevoel of je erbij bent.
Zeker bij dit geweldig live album van The Four Tops. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer en hun hits uit de begin periode komen voorbij. Smullen! Zelfs de grootste houten klaas gaat hier van swingen.
Dit album behoort tot een van m’n favoriete live-albums.
Door de rijke historie van the Roostertail zijn er fanatieke verzamelaars die opnames (er is vrij veel op vinyl), kaartjes, posters en programmaboekjes verzamelen.
Tegenwoordig wordt de Roostertail vooral gebruikt voor trouwerijen en bedrijfspresentaties. Maar neem genoeg Dollars mee want de locatie en de rijke historie hebben beide de prijs fors op weten te jagen.
Even het trieste weer (hier is het grijs en nat) opvrolijken met The Four Tops......
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten