woensdag 28 februari 2024

Gemiste Kansen #16

Bij de introductie van de CD hebben ze wat mij betreft toch een kans laten liggen. CD staat voor Compact Disk maar het doosje nam toch vrij veel ruimte in.

Daarnaast is dat doosje vanuit milieuoverweging een gruwel van een ding. Veel energie en grondstoffen om te maken, onnodige transport en opslagkosten.

Waarom is er niet voor gekozen om CD's gewoon in een mini LP hoes te stoppen. CD's zouden minder kwetsbaar zijn dus dat had makkelijk gekund.

Persoonlijk vind ik die plastic doosjes ook nog eens spuuglelijk. Ik heb inmiddels een vrij groot aantal CD's in mini-LP-hoes en dat ziet er toch gewoon veel beter uit?  

Probeer je de stapel plastic doosjes eens voor te stellen die er inmiddels voor CD's zijn gemaakt. Alleen dat is al een milieuramp op zich........... Daarnaast nemen die vreselijke doosjes bizar veel ruimte in. 

Links en rechts 12 CD's. Links in een mini-LP-hoes en rechts in zo'n vreselijk plastic doosje:

Los van de productie en grondstoffen van de doosjes toont deze foto aan dat de transportkosten (en energie etc) van CD's een kwart had kunnen zijn van wat het nu al 40 jaar is........

Gemiste kans............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten