zondag 14 januari 2024

Doors op zondag

Genoeg liedjes met of over zondag. Een dankbaar onderwerp waar ik al eens eerder een blogje over schreef met daarin aandacht voor U2, The Monkees en The Doors. Dat nummer van U2 is natuurlijk heftig, van The Monkeeys gewoon heel leuk en die van The Doors toch wel lekker intens.
Dus "Blue Sunday" van The Doors pak ik er nog een keer bij. We vinden het op het meesterwerk Morrison Hotel dat in 1970 verscheen.

Briljant album met daarop mijn favoriete Doors nummer "Roadhouse Blues" en het bekende "Waiting For The Sun". Morrison Hotel was het vijfde album van het viertal en haalde in een groot aantal landen de platina status. 

Het nummer "Blue Sunday" gaat voor mij gevoel over een eindelijk gevonden liefde. Het is een vrij rustig kabbelend nummer maar Jim Morrison zingt het met een geweldige en wat diep intentie...........

Overigens staan er op dit album eigenlijk geen mindere nummers en wat een fijn album om de zondag mee te beginnen,


Van het materiaal wat in 1970 niet gebruikt is zijn verschillende release uitgebracht. Erg geslaagd is de dubbel LP  Morrison Hotel Sessions die in 2021 speciaal voor Record Store Day verscheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten