maandag 30 oktober 2023

Grace Slick 84 jaar

Als je in een beroemde band hebt gespeeld valt het niet mee om waardering te krijgen voor je solowerk. Vraag het maar aan de vandaag jarige Grace Slick. Alles wat je maakt wordt gelijk 1 op 1 vergeleken met je werk wat je met de band gemaakt hebt,

Natuurlijk was Grace helemaal op haar plek bij de Jefferson Airplane en de bands die in het verlengde daar van lagen. Sommige artiesten hebben echter zo nu en dan behoefte aan een soloproject en dan is het wel zo far dat op een andere wijze te beoordelen. Helaas snapt een groot deel van de muziekpers dat maar heel erg slecht.

Op Welcome to the Wrecking Ball! wat nu op de draaitafel ligt trekt Grace van leer richting de muziekpers.  Dat met als resultaat dat dit album een magere twee sterren kreeg. De arrogantie van vakpers die het heerlijk vindt als artiesten de president, de koning, de oorlog, het klimaat en de liefde stevig onder handen nemen, maar kom niet aan de media zelf.

Dat is ook altijd wel mijn probleem met de media die alles maar denkt te kunnen beoordelen. Wie beoordeeld de media? We zien de laatste jaren niet voor niets dat met name jonge mensen zich volledig afkeren van de gevestigde media en ik snap dat wel.

Arrogant, protectionistisch, tunnelvisie en vooral een volledig gebrek aan zelfreflectie en zelfspot. Dat heeft Grace bij de beoordeling van het in 1981 verschenen Welcome to the Wrecking Ball! vast in de weg gezeten.

Nee het album is geen hoogvlieger, maar het is wel gewoon een lekkere partij tikje brutale Rock. Leunt zelfs tegen de Punk aan en hier en daar voel je zelfs wel wat boosheid.

Niks mis mee en vier sterren verdient dit album niet maar drie toch zeker want het is gewoon ok. PUNT!

Happy birthday Grace!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten