woensdag 9 augustus 2023

The New Lost City Ramblers

Deze traditionele folkband werd in 1958 opgericht door Mike Seeger (halfbroer van Pete), John Cohen en Tom Paley. In 1962 verliet Paley de band en werd vervangen door Tracy Schwarz.
 
The New Lost City Ramblers maakte in 1958 hun eerste album. Het drietal speelde traditionele Folk en waren voor velen een bron van inspiratie. Vele folkmuzikanten gebruikte de albums van The New Lost City Ramblers als een wegwijzer om Folk muziek verder te ontwikkelen. 
Zowel Bob Dylan, Ry Cooder als The Grateful Dead hebben zich meermaals uitgelaten hoe The New Lost City Ramblers voor hen een bron van inspiratie waren.
 
Het nu voorliggende album is een heruitgave van het eerste album aangevuld met een aantal bonus tracks. De muziek klinkt wellicht - mede door banjo, mandoline en viool - wat gedateerd maar wie goed luistert hoort toch vele wortels die anderen hebben aangezet tot het maken van mooie folkmuziek.
De bandnaam bevat het woord city en toch geeft deze muziek mij vooral het gevoel weer van porch van een boerenhoeve in Virginia waar die man lekker aan wat snaren zitten te plukken.
 
Muzikale mijlpaal en beslist een boeiend muzikaal document en een opmerkelijk geluidskwaliteit voor 65 jaar oude opnames.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten