maandag 5 juni 2023

Neil Young ORS Vol 5.

Voor half juli staat van Neil Young de vijfde box in de ORS (Official Release Series) aangekondigd. Er is echter met dit deel wel wat vreemds aan de hand ten opzicht van de vorige vier delen.
Bij deze ORS series worden in chronologische volgorde alle Reprise (op 5 na alles dus) albums van Neil opnieuw uitgebracht. Dat gaat steeds in porties van vier albums.
 
Dit jaar zijn we aan deel 5 toe en er wordt fors afgeweken van de officiƫle releases. Freedom dat oorspronkelijk op 2 oktober 1989 verscheen gaat ineens van een enkele LP naar een dubbel LP.
Bij Ragged Glory (9 september 1990) is de upgrade helemaal extreem en gaan we 1 naar 3 platen!
Dat hoeft in beide gevallen niet slecht te zijn, want zowel Freedom als Ragged Glory zijn heerlijke Rock albums.
Het kwartet in dit vijfde deel uit de ORS series wordt compleet gemaakt met Weld - die van 2 naar 3 platen gaat - en Arc. Van de vier albums in dit deel was Arc nog niet eerder op vinyl verschenen. 

Voor mij veel redenen om mij te laten verleiden tot deze box, maar dat er afgeweken wordt van de oorspronkelijke releases vind ik toch wel opmerkelijk.
Voor de consistentie was het beter geweest deze vier albums 1 op 1 over te nemen en het overige materiaal in een van de andere series (bv SRS of PS) uit de NYA (Neil Young Archives) uit te brengen.

Voor de liefhebbers is het nog - net uitgerekend - 39 nachtjes slapen!
 
Aanvulling: de geplande release op 14 juli 2023 is uitgesteld naar 28 juli 2023.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten