zondag 12 maart 2023

Gemiste Kansen #012

Door het overlijden van David Crosby eerder de jaar is een reünie van Crosby, Stills, Nash & Young uitgesloten. Het laat maar weer eens zien dat hoop doorgaans niks meer is dan een uitgestelde teleurstelling.
 
Heel veel fans hadden gehoopt het viertal toch nog eens samen aan de gang te zien. Eerst was het David zelf die voor de blokkering zorgde, door zich wel heel erg negatief over de nieuwe vlam (Daryl Hannah) van Neil Young uit te laten. Later was het dan weer Graham Nash die een reünie in de weg stond.
Het had ook te mooi geweest om waar te zijn als het viertal nog eens samen de studio in zou kruipen of op het podium zou staan.
 
Toch is er goed nieuws voor de fans van het viertal want eerdaags staan Stephen Stills en Neil Young samen op het podium.
Dat is tijdens het ‘Light Up the Blues’ concert. Een serie concerten welke georganiseerd worden door Stephen en Kriste Stills om geld in te zamelen voor autistische kinderen waarvan ze er zelf een hebben.

Het concert - dat na een Corona pauze van een aantal jaar voor de zesde keer wordt gehouden - zal zijn op 22 april 2023 en gespeeld wordt er in het Greek Theatre in Los Angeles en alle kaarten zijn inmiddels verkocht!
Naast Stephen Stills en Neil Young zijn ook Lukas Nelson & Promise of the Real and Still’s kinderen Chris en Oliver van de partij.
Ook gaat het gerucht dat de zoon van David Crosby van de partij zal zijn. Een aantal andere acts blijven voorlopig een verrassing, maar gezien de vorig editie mag je er vanuit gaan dat nog een paar prominenten artiesten zullen aanschuiven.
 
Sills en Young samen op het podium is zomaar acht jaar geleden. Ik kan zelf enorm naar dit concert uitkijken en zal er als de kippen bij zijn zodra er een registratie beschikbaar is. 
Geloof maar dat Stills en Young nog een keertje lekker met elkaar tekeer gaan op gitaar.

Dat het zonder de maatjes Nash en Crosby is - die voor wat mooie close harmony hadden kunnen zorgen - voelt toch als een gemiste kans.
 
Van Stills en Young dan maar even een knap live album uitgezocht:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten