maandag 17 oktober 2022

Street Survivors 45 jaar

Januari 2020 blogde ik al eens uitvoerig naar aanleiding van de geboortedag van frontman Ronnie van Zandt.
Je komt er dan niet omheen om die tragische vliegtuigcrash te benoemen. Bij dit vreselijk incident komen naast Ronnie nog twee bandleden en de roadmanager om het leven. De crash vond plaats een paar dagen  nadat het album Street Survivors was verschenen.
De platenmaatschappij besloot de hoes aan te passen en jarenlang waren de vlammen om begrijpelijke redenen niet op de hoes afgebeeld.
 
Lynyrd Skynyrd kreeg daarna nog met een groot aantal tegenslagen te maken, maar de band wist iedere keer weer overeind te krabbelen. De band bestaat nog steeds en Gitarist Gary Rossington is de laatste van de oorspronkelijk leden.
Op dit moment is Lynyrd Skynyrd bezig met een zeer lange (mede door de Corona zijn concerten opgeschoven) afscheidstournee. De tournee eindigt op 23 februari 2023 met een optreden tijdens de San Antonio Stock Show & Rodeo.

Het album Street Survivors zal voor heel veel fans een bijzonder album blijven. Het is immers het laatste studio album waar de eigenzinnige Ronnie van Zandt de rol van frontman vervulde.
Puik album waar echter altijd ook een trieste bijsmaak aan zal zitten. Dat heeft niks met de muziek te maken want die is gewoon helemaal ok!

45 jaar oude Southern Rock.............smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten