vrijdag 14 oktober 2022

Justin Hayward

De vandaag jarige Justin kwam in 1966 de Moody Blues versterken en is vanaf dat moment het gezicht van de band. De eerste jaren waren er wat wisselingen in de samenstelling geweest en was het ook nog even zoeken naar een eigen sound.
Die sound vonden ze met hun tweede album en tevens het eerste album waar Justin van de partij was. Het album Days of Future Passed werd een mega succes en wordt door velen gezien als de geboorte van Progressieve Rock. 
 
Ook na dit meesterwerk hebben de Moody Blues nog een aantal parels uitgebracht zoals In Search of the Lost Chord, Every Good Boy Deserves Favour en mijn persoonlijke favoriet Long Distance Voyager.
 
Na het overlijden vorig jaar van drummer en medeoprichter Graeme Edge hebben de overige bandleden besloten dat dit tevens het einde van de Moody Blues betekend. Begrijpelijk maar op dat soort momenten gaat ook je jeugd een beetje dood.
 
Het mooiste werk maakte de Moody's als zoveel andere bands in de beginperiode. Toch is de totale catalogus die ze bij elkaar hebben gespeeld zeer indrukwekkend.
Even twee willekeurige uit de kast getrokken om Justins verjaardag te vieren.............lekker koffie en stroopwafeltje erbij............

Justin Happy Birthday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten