donderdag 13 oktober 2022

Paul Simon

De vandaag jarige Paul maakt al een mensenleven lang muziek. Een zeer indrukwekkende catalogus bij elkaar gezongen als solo artiest en natuurlijk in de jaren 60 met z'n maatje Art Garfunkel.
Die samenwerking leverde slechts vijf studio albums op en natuurlijk dat heerlijke dubbele live album dat is opgenomen eind van de zomer van 1981 in Central Park (NY).
 
Paul heeft als soloartiest een 14 tal studio albums gemaakt en een aantal live albums. Het aantal singletjes is duizelingwekkend en uiteraard verschenen er de nodige verzamelalbums en boxen.
Voor bij de koffie en met de regen op de achtergrond kies ik voor Paul's debuut. Albums als Graceland, Still Crazy After All These Years en There Goes Rhymin' Simon worden doorgaans als Paul's beste albums genoemd.
Toch mag dit debuut uit 1965 wel een keer in de schijnwerpers. Soms wat ingetogen maar steeds met zeer grote overtuiging.
Het album - dat in de UK is opgenomen - verscheen in eerste instantie niet in de VS en hoe dat precies zit is mij nooit duidelijk geworden. 
Dat neemt niet weg dat dit wel een heel, heel fijn plaatje is om de dag te beginnen.
 
Happy Birthday Paul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten