donderdag 1 september 2022

Leif De Leeuw tickets

Zojuist tickets besteld voor een optreden van de Leif de Leeuw Band. Mooi moment om deze weer een keer op de draaitafel te leggen. Paar jaar terug kocht van deze band het album Plays The Allman Brothers Band. Nu ben ik zwaar allergisch voor tribute bandjes, maar dit album valt niet in die categorie.

Dit album moet gezien worden als Hollies Sing Dylan, You Are Cordially Invited... A Tribute To The Rolling Stones van Lucinda Williams en A Tribute To Led Zeppelin van Beth Hart.

Een vette ode aan een band waardoor de Leif de Leeuw Band blijkbaar is geïnspireerd. Halen ze het niveau van The Allman Brothers Band? Het begint natuurlijk met de vraag of dat relevant is en of dat wel de bedoeling is. De vraag of dit een lekker album is doet er natuurlijk wel toe en dat is een dikke JA!

Twee kantjes spelen ze op dit album vol met een paar klassiekers die de ABB standaard speelde tijdens hub concerten zoals het nummer "In Memory of Elisabeth Reed". 

Leif met z'n maten spelen echter ook een aantal nummers die de ABB niet of nauwelijks tijdens een optreden speelde. Nummers als "Stand Back" en "Rockin' Horse" kom ik op mijn toch wel zeer uitvoerige live collectie van de ABB bijvoorbeeld niet tegen.

Fijne setlist dit en het wordt ook tijd dat ik eens naar ander werk van de Leif De Leeuw Band ga beluisteren. 

Tickets besteld dus koffie en een heerlijke plaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten