zondag 16 januari 2022

Jesse Colin Young

We kennen deze zwaar bejaarde rocker vooral als medeoprichter van The Youngbloods, maar hij heeft ook een indrukwekkende rij solo-albums gemaakt.
Van The Younbloods ben ik al jaren fan en vooral de albums High on a Ridge Top en het live album Rock Festival heb ik helemaal grijs gedraaid.

The Youngbloods haalde vooral hun successen eind jaren 60 en begin van de 70er jaren. Daarna was het over met de pret. Begin jaren 80 had de band nog even een opleving, maar we moeten het toch vooral doen met het materiaal uit die beginperiode.
The Youngbloods speelde vooral Folkrock en Psychedelische Rock. Dat laatste past natuurlijk helemaal in het tijdsvak waarin de band actief was.

Jesse Colin Young had voor hij met The Youngbloods van start ging al een paar solo-albums waaronder het album Young Blood. Ook na de periode met The Younbloods was Jesse als solo-artiest zeer actief. Ondanks dat hij de 80 voorbij is maakte hij een paar jaar geleden nog een album.
Hoewel ik een fan ben van The Youngbloods is altijd het solowerk van Jesse Colin Young altijd een beetje aan mij voorbij gegaan. 

Door de Coronacrisis zijn platenwinkels dicht (gister net weer open) en al helemaal geen platenbeurzen. Dus struin je wat op het woeste wilde web. Stapeltje platen ergens gekocht waaronder het album Songbird.
Jesse Colin Young maakt het in 1975 vrij kort nadat The Younbloods het voor gezien hielden.
 
De periode van de Psychedelische Rock ligt dan achter ons en op dit album regeert vooral de Folkrock en Countryrock. Daarnaast hoor ik ergens een stukje wat we gerust New Orleans Jazz mogen noemen.
Relax en dit luistert op de zondagochtend heerlijk weg. Sterker.............het smaakt naar meer en kom ik op een beurs een plaat van Jesse Colin Young tegen voor een democratisch prijsje gaat deze zeker mee naar huis.

Overigens is er genoeg keuze want Jesse Colin Young heeft een kleine twintig studio albums gemaakt en een zestal livealbums.

Koffie met Songbird.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten