dinsdag 27 april 2021

King & Queen

Ik heb helemaal niks met het koningshuis. Sterker ik ben groot voorstander van een republiek. Gaat alles dan beter? Nee natuurlijk niet maar ik ben fundamenteel tegen het erven van een baan/functie.
Mensen moeten een baan krijgen omdat ze het best passen in het profiel ongeacht leeftijd, huidskleur, seksuele voorkeur en in de meeste gevallen mag godsdienst ook niet in de weg zitten. 
 
Een baan krijgen omdat je vader of moeder dat is geweest is gewoon idioot. Zal best wel in een familiebedrijf gebeuren, maar voor het uithangbord van Nederland zou ik toch graag een wat meer democratische invulling zien.
 
Zelf zal ik het wel niet meemaken dat we een volwaardige republiek worden, dus bij deze Koningsdag maar een plaatjes gezocht.
 
De keuze is gevallen op het heerlijke album King & Queen van Otis Redding en Carla Thomas. Heerlijke en vooral gedreven en overtuigende Soul. 
Otis en Carla maken echt het beste in elkaar los. Het was voor Otis zijn zesde en helaas zijn laatste studio album. Otis is op 10 december 1967 tijdens een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. 
 
Voor Carla was het haar vierde album en heel productief is ze nooit geweest met het maken van albums. Tussen 1961 en 1971 bracht ze zes studio albums uit maar had ook tientallen hits in die periode. 
Na die succesperiode koos Carla ervoor om meer educatieve en maatschappelijk projecten te gaan doen. 
Allen wel muziek gerelateerd en trad zelfs zo nu en dan voor een klein publiek op maar bleef weg bij de hijgerige platenbazen en geldbeluste theatermanagers.
 
Daar waar Carla koos om uit de spotlight te stappen werd Otis juist ruw uit het leven gerukt. Een enorm verlies voor de liefhebbers van Soul.
Otis was voor velen een inspiratie en heeft een schitterende discografie achtergelaten, waarbij het altijd een wrange gedachte zal blijven  hoeveel omvangrijker deze had kunnen zijn.
 
King & Queen...............5 sterren album!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten