woensdag 24 maart 2021

Gabriele Susanne Kerner

Beter bekend als Nena en vandaag wordt deze zangeres 61 jaar. We kennen Nena natuurlijk vooral van hits in de 80er jaren zoals "99 Luftballons" en "Nur geträumt".
 
Nena begon haar professionele carrière eind jaren 70 bij The Stripes. Met deze band maakte ze één album waarna ze haar eigen band begon.
Deze band - simpelweg Nena genaamd - maakte tussen 1983 en 1986 een vijftal albums gemaakt. Het genre zat dicht aan tegen Pop en Soft Rock, maar kreeg een eigen naam namelijk de Neue Deutsche Welle.
Deze term was bedacht door onze eigen Frits Spitz en ieder die in de jaren 80 op de radio naar muziek luisterde is vertrouwd met deze muziekstijl.
 
Overigens iedereen die in die jaren in militaire dienst is geweest zal ongetwijfeld het decor van de video clip van  "99 Luftballons" herkennen. Deze clip is namelijk opgenomen op het schietkamp Harskamp.
 
Na het avontuur met de band sloeg Nena eind jaren 80 een solo weg in. Tijdens deze solo carrière heeft Nena inmiddels 13 albums gemaakt waarvan de laatste vorig jaar werd uitgebracht.
Nena is dus nog steeds actief en vooral bij optredens in Duitsland nog onverminderd populair. Het aantal prijzen wat deze zangers heeft weten te verzamelen is dan ook imposant. In 2019 kreeg ze nog de prijs voor Beste Hallen Tournee 2018. Wie wat op het web zoekt zal zien en horen dat haar concerten nog steeds een feestje zijn.
 
Tussen de tientallen muziekprijzen staat ook een heel opmerkelijke andere prijs namelijk die van Sexiest Female Vegetarian (2010 Peta).
Daar zal een of ander feministisch clubje wel weer wat van vinden maar wees nu eerlijk? Wie was er niet verliefd op Nena. 
Was? Menigeen die filmpjes van nu ziet zal nog steeds slappen knieën krijgen.

Nena Happy Birthday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten