zaterdag 30 januari 2021

Hello, I Must Be Going!

Ja dat is precies wat de vandaag jarige Phil afgelopen maand gezegd zal hebben. Helaas staat de drummer van Genesis de laatste tijd meer op de cover van roddelbladen dan van muziekbladen.
Als een relatie klapt is dat natuurlijk nooit leuk maar in het geval van Collins ga je graag even in de wachtkamer van de tandarts zitten om even in de roddelbladen te gluren.

Bij wijze van spreken dan toch, wat niet wegneemt dat het op enig moment heel ranzig werd. Ik zoek dat soort nieuws nooit, maar je kon er de afgelopen weken ook nauwelijks omheen.

Laten we toch even een fijne soloplaat van Phil opzetten. Bij Genesis ligt de nadruk natuurlijk natuurlijk op Progressieve Rock of moeten we zeggen lag?
Formeel heeft de band de status van actief, maar het laatste studioalbum stamt toch echt van..........1997.

Wel zijn er van Genesis de laatste jaren een aantal fraai boxen uitgekomen. Schitterende boxen met heel veel materiaal zowel van geluid als beeld.
Wat niet wegneemt dat de echte Genesis fan beslist benieuwd zal zijn wat Tony Banks, Mike Rutherford en de jarige Phil Collins nog zouden kunnen als de serieus de studio in zouden gaan.

Naast zijn bijdrage aan Genesis heeft Phil Collins acht solo albums in de studio gemaakt. De muziek op de soloplaten van Collins houdt doorgaans het midden tussen Pop en Rock.
Over het algemeen vrij toegankelijke muziek en soms met een heerlijke hit zoals Can't Hurry Love wat we op dit album vinden.

Ieder die wat ouder is zal zich de geweldige videoclip van dit nummer beslist herinneren. Wel een wat een pijnlijke tekst als we die aanhouden tegen de actualiteiten:
My mama said
You can't hurry love
No, you'll just have to wait
She said love don't come easy
It's a game of give and take... 

Hoe dan ook wens ik Phil natuurlijk een fijne verjaardag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten