woensdag 30 december 2020

The Mo

Vanmorgen geklust bij dochterlief……….. Even cooldown met een onbekende plaat! The Mo ook wel kortweg Mo. Ken jullie ze nog?
Deze Nederlandse band heeft slechts drie albums gemaakt. Na het eerste album viel de band al volledig uit elkaar, maar door een aantal resterende leden werd een doorstart gemaakt. 

The Mo heeft een aantal kleine hitje gehad en een van die nummers heeft zelfs een aantal jaren in de Top 2000 gestaan. De muzikale bezetting op dit album is best bijzonder want ondanks een bezetting van vier ontbreekt een gitarist en eveneens de basgitaar. Veel toetsen en synthesizers aangevuld met een drummer en een fagot. Het album komt uit 1980 en mag als een tegengeluid gezien worden van de Punk die op een hoogtepunt is. 

Om The Mo even een label te geven valt niet mee. De band was duidelijk op zoek naar een eigen sound en als het al in een hokje moet dan zou ik zeggen Art Pop. De muziek is soms wat mysterieus en het was – zeker toen – geen alledaagse muziek.
Daardoor niet geschikt voor een groot publiek. Tel daar de snelle wisselingen in de band bij op en we begrijpen waarom het slechts vijf jaar heeft geduurd. Toch een mooi stukje vaderlandse Pop/Rock muziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten