zaterdag 26 september 2020

Bryan Ferry

Vandaag doet Bryan er een jaartje bij. Deze gentlemen rocker werd in eerste instantie vooral bekend als voorman van Roxy Music. Maar inmiddels is de solo catalogus van Ferry vele malen groter dan die van Roxy Music.

Een heel groot fan van Rocy Music ben ik eigenlijk nooit geweest.
Gewoon een topband maar het solowerk van Ferry spreek mij meer aan.
Van Roxy Music altijd wel platen en CD’s gehad, maar ze komen daar maar weinig vandaan.
De soloplaten van Ferry mag ik graag draaien.
M’n favoriet is Dylanesque. Een album met uitsluitend Dylan covers. Het album is uit 2007 maar veel eerder in z’n carrière had Ferry al laten horen een geweldige vertolker te zijn van Dylan composities.
Denk maar hoe fraai hij met A Hard Rains Gonna Fall zijn solo debuut album wist te beginnen.
Schitterend!
Helaas heb ik Dylanesque niet op vinyl. Het album kwam uit in de periode dat de LP stevig op z’n gat lag, dus is maar in zeer beperkte oplage als LP geperst.
Een exemplaar zonder krassen tik je zomaar 150-200 Euro voor af.
Voor dat geld kan je ook 15 geweldige andere tweedehandsje voor kopen en met wat zoeken wel 25.
Het album zal beslist aan de buurt komen voor een herpersing. Al is het alleen maar dat ze mijn wekelijkse mailtjes wel een keer zat zullen zijn.
 
Ferry kennen we naast zijn uitstekende muziek natuurlijk ook als de man in het pak. Als man altijd een goed idee om in een pak te lopen. Zelf een fors aantal jaren bijna dagelijks in een pak gelopen en het effect op vrouwen blijft toch wonderbaarlijk.
Heb ik trouwens al een verteld dat een keer al mijn pakken en stropdassen zijn gestolen? Geloof het of niet. Ik heb het proces verbaal nog wel ergens.
Pakken doen het goed bij Ferry en zo wist hij Amanda Lear te strikken die we ook kennen van een van de album cover van het debuut album van Roxy Music.
Verder heeft Ferry wat gehad met Jerry Hall die we dan weer kennen van de cover van het Roxy Music album Siren.
De liefde met Hall duurde ook niet lang en zij had uiteindelijk toch liever een aantal (4?) kinderen met Mick Jagger.
Zonder er een verhaal van te maken wat zou in een roddelblad kan is het wel duidelijk dat Ferry tot een van de kleurrijke figuren uit de rock scene behoort.
Vorig ging Ferry uitvoerig op tournee en speelde hij een groot aantal concerten in eigen land. Eind 2018 had hij het prachtige album Bitter-Sweet uitgebracht en de concerten waren naast de bekende werkjes een geweldige kans zijn nieuwe werk te laten horen.
Net als voor vele andere artiesten is 2020 ook voor Ferry een rustig jaar, hoewel je je met Ferry nauwelijks voor kan stellen dat er veel saaie dagen zullen zijn.
 
Bryan Happy Birthday!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten