dinsdag 7 juli 2020

The Rides

Gister kwam er een pakje maar we hadden visite en om dan in m’n cave platen te gaan zitten draaien is ook weer zo wat.

Ik was ook opgesteld om wat tapas te maken. Is volgens mij wel gelukt. In het pakje oa een album van The Rides. Dit is een bandje van Stephen Stills die vooral Bluesrock spelen. Ze hebben twee albums gemaakt. Het album Can't Get Enough uit 2013 was reeds in mijn bezit en is een plaat die regelmatig op de speler terecht komt. 

Genoeg reden om ook het andere album aan te schaffen. Net de eerste luisterbeurt erop zitten en ik ben helemaal happy. Het nummer I’ve Got To Use My Imagination had zomaar een hit kunnen worden. Heerlijke meeslepend nummer met Stephanie Spruill als Soulfull tweede zang. Spruill heeft overigens niet alleen een geweldige stem. Bizar mooie vrouw voor wie het wil weten. (de helft van jullie zit nu te Googelen) 

Bij het maken van dit album was Stills de 70 al voorbij en wat opvalt is dat zijn zangkwaliteiten nog zo goed zijn. Over z’n gitaarwerk hoef je je al helemaal niet druk te maken. Dat lui als Hendrix en The Allman Bros met hem samenwerkte is wel een bewijs voor goed gedrag op de gitaar.
Tien strakke Bluesrock nummers in een tijdloos jasje en het album kwam in 2016 niet voor niets op nummer 1 in de Billboard Top Blues Albums Chart. 

Hier en daar is er de flirt met Americana zoals in Mr. Policeman, maar het blijft strakke Bluesrock. Bij I Need Your Lovin’ laten de mannen horen dat ze ook een stevige Rock & Roll kunnen spelen in de traditie van Chuck Berry.
Als je dat nummer hoort heb je gelijk zin in een feestje! 

Leuk detail is dat de hoes volledig door de familie Stills tot stand is gekomen.
Art work van Stephen zelf en en foto’s zijn gemaakt door zijn dochter Eleanor. Voor Stills fans verplichte kost en voor liefhebbers van Blues Rock een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten