zaterdag 22 juni 2019

The Tedeschi Trucks Band - Revelator

Dit debuutalbum van The Tedeschi Trucks Band kwam uit in 2011. Een vrij recent album dus.
The Tedeschi Trucks Band was een samensmelting van de band van Derek Trucks en de band van Suzan Tedeschi.
Derek en Suzan zijn in het echt ook een koppel en de twee bands stonden regelmatig samen op het podium. Derek speelde ook in The Allman Brothers band waar hij met z’n fenomenale slide gitaar spel Duane Allman probeerde te doen vergeten.
Derek is vernoemd naar Eric Clapton en z’n oom speelde van begin af in The Allman Brothers. Wel uniek dat zo’n broekie plaats mocht nemen in deze band. Derek heeft aan drie Allman Bros albums meegewerkt. Na het wegvallen van de laatste belangrijke leden was het in 2014 afgelopen met The Allman Brothers.

Dat de band van Derek en Suzan samen zouden komen was eigenlijk wel een logische keuze. Gewoon een perfecte match. Derek is een fenomenaal goede gitarist en behoort zeker tot de top 20 en onder de actieve gitaristen wellicht tot de top 10.
Z’n vrouw Suzan zingt dan weer onwaarschijnlijk mooi. Een van de beste Blues zangeressen die we op dit moment hebben. Met een vleugje soul in haar stem wat sommige nummers zelfs wat gospelachtig doen klinken.
Maar het is vooral een eigentijdse Bluesrock die deze band op de planken zet. Op de planken voelen ze zich het best thuis en in de negen jaar dat ze bestaan hebben ze naast vier studio albums ook al twee live albums uitgebracht.
In het relatief korte bestaan hebben ze ook een enorme rij prijzen in de macht gesleept van Grammy’s voor albums tot prijzen voor de beste blues(rock) band.
Alle albums die ze gemaakt hebben krijgen enorm goede kritiek en toch doet ook deze band het in Nederland niet bijzonder goed.

Hoewel Suzan met haar stem en Derek met z’n gitaar probleemloos een stadion kunnen vullen is de band uitgerust met een stevige percussie- en blazers-bezetting. Nagenoeg altijd twee drummers en als blazers een sax, trompet en trombone.
Deze band weet de ruimte wel te vullen en ik heb ze nog niet op het maken van rommel (misschien in een hotelkamer) kunnen betrappen.
Ik blijf echter toch vooral slappe knieĆ«n houden van Suzan……………………..brrrrr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten