zaterdag 15 juni 2019

Regen

Ja er valt hier best wat water omlaag. Is maar goed ook want volgens mij was het veel te droog aan het worden.
Ja het klimaat…..
Zes plaatjes dan maar met regen erop.

Supertramp trapt af met “It’s Rain Again”. Logisch want Eric (Derek) Clapton met z’n Domino’s zongen nog zo nadrukkelijk: “Let it Rain”
Creedence stelde dan weer de vraag wie die regen gaat stoppen: “Who’ll Stop The Rain”
Ja het waren in die jaren verwarrende tijden voor een puber!

Prince was duidelijk over wat voor kleur de regen zou hebben: Paars! Led Zeppelin lekker strait foward met gewoon: “Rain Song”.
De regen van Dylan – "A Hard Rain's a-Gonna Fall" - ging over mogelijk veel heftigere nattigheid. Veel heftiger en Dylan maakte deze song naar aanleiding van het nummertje verplassen tussen Kennedy en Khrushchev ook wel bekend als de Cuba-Crisis.

Dagen zaten mensen aan de radio gekluisterd. Achteraf kreeg Kennedy de nodige lof, maar het was toch vooral een Russische onderzeeboot commandant die voorkomen heeft dat het een nucleaire oorlog werd. Zijn actie is tevens een inspiratie geweest voor menig onderzeeboot film, maar eigenlijk heeft de beste man een Nobelprijs verdient. De totale Cuba crisis was dan voor Dylan (die kreeg hem wel) vooral een een inspiratie voor een van z’n mooiste nummers.

De versie van "A Hard Rain's a-Gonna Fall" op het Concert For Bangla Desh vind ik persoonlijk overigens beter dan deze studioversie. En als we het toch over remakes hebben.

Het nummer "A Hard Rain's a-Gonna Fall" is ongelooflijk vaak gecoverd. Erg fraai zijn versies van Bryan Ferry en die van Leon Russell.
Met alleen covers van "A Hard Rain's a-Gonna Fall" draaien kan je een heel regenachtig weekend doorbrengen…….

Ach en waarom ook niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten