zondag 9 december 2018

Oscar Benton - I Am Back

In het Blues Magazine werd eerder dit jaar al enorm enthousiast op dit album gereageerd. Terecht was daar ook te lezen dat Oscar en z'n blues band eigenlijk nooit zijn weggeweest.In de harten van de liefhebber sowieso niet, maar het heeft Oscar en z'n mannen om diverse redenen ook wel een beetje tegen gezeten.


Afgelopen vrijdag heb ik ze zien optreden bij Muziek Staffhorst Vinyl in Utrecht. Wat een energie zit er nog in deze mannen: Blues zoals Blues bedoeld is.
Aangevuld met heerlijke anekdotes en natuurlijk is een optreden in zo'n platenwinkel een enorme laagdrempelig gebeuren.
Muziek Staffhorst Vinyl nodigt iedere vrijdag een bandje uit om te komen spelen. Beetje promotie voor een nieuw album en een beetje promotie voor deze mooie vinyl winkel. Want Muziek Staffhorst Vinyl is niet een doorsnee platenwinkel waar CD's en vinyl door elkaar staan. NEE........alleen vinyl!
Voor de liefhebber een uitstekende keuze.
Als je de reis naar Utrecht voor een paar platen te ver vindt dan is vrijdagmiddag wellicht een mooi moment. Iedere vrijdag om 17:00 gaat het daar los. En Utrecht is een prima stad om daarna een hapje te gaan eten en een biertje te drinken!

Toegang van deze optredens zijn gratis, wijntje (de buren zijn een wijnhandel) of een biertje voor een schappelijke prijs en lekker genieten. Beetje browsen in de platenbakken en lekker slap ouwehoeren met andere liefhebbers.


Het optreden van Oscar met z'n mannen was echt fantastisch. Bizar feitje: ik heb ze 42 (!!!) jaar geleden in de De Lantaarn zien spelen! Bezig blijven is echt het medicijn tegen oud worden.
De mannen komen ook niet hun bed uit omdat het moet. Nee om plezier te maken tussen het muziekpubliek. Smullen!

Na afloop kon je het nieuwe album laten tekenen. De plaat zelf is iets ingetogener dan wat ze live brengen. Maar zo zie ik het ook graag. Thuis net wat meer luistermuziek en op de bühne gewoon lekker los gaan.
Nagenoeg alle composities zijn van Johnny Laporte (samen met broer Guus ook bekend van Barrelhouse) en het is een prachtige set nummers geworden.
Ook een goed geproduceerde plaat. Evenwichtig maar toch genoeg speelse elementen.


Hoewel de mannen al even meedraaien is net als het optreden bij Muziek Staffhorst de plaat een moderne frisse productie die in iedere NL-blues collectie thuis hoort.

THANKS mannen voor de geweldige muziek en Staffhorst dank voor dit initiatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten