donderdag 22 november 2018

Grace Slick - Dreams

Dit album een tijdje terug gekocht. Moest eerst even gewassen worden. Dit was echt zo'n exemplaar als CSI daar mee aan de gang zou gaan ze etensresten, sperma en drugresten zouden vinden.
Grace is natuurlijk vooral bekend van Jefferson Airplane/Starship. Een band die in Nederland onder het grote publiek niet zo bekend was, maar liefhebbers smikkelde van de Psychedelische rock met wat mengeling van folk en blues.

Soms zelfs wel extra stevig! Surrealistic Pillow van Jefferson Airplane is voor wie van dit genre houdt ook een dikke aanrader. Een Psych album wat er echt eerder was dan het wat overgewaardeerde Sgt. Pepper's. Het gaat misschien wat ver ze de uitvinders van deze muziekstroming te noemen, maar ze waren er een stuk eerder (1966 met hun debuutalbum Takes Off) bij dan mening grote act.
Dat maakt hun invulling van Psych ook een stuk authentieker dan vele grote bands die ook zo nodig moesten.

Naast haar geweldige bijdrage aan de Jefferson maakte Grace ook een aantal soloplaten. Wat wisselende kritiek, maar ik vind dat te vaak solo albums teveel tegen de meetlat van de oorspronkelijke band wordt gehouden. Waardeer een soloalbum op z'n eigen hoedanigheid.
Kan je dat? Dat is dit album smullen en Grace heeft natuurlijk een lekker stevige stem!
Een rock beest dat ook mooi klein kan zingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten