woensdag 7 november 2018

David Crosby - Live 1989 Upper Darby

We kennen David natuurlijk allemaal van Crosby, Stills & Nash (en Young). Ook alleen met maatje Nash veel als duo gedaan.
Voor CSN periode bekend geworden bij de legendarische Byrds. Zelfs nog een stukje (aantal optredens) bij de Buffalo Springfield.
David heeft een aantal prachtige soloplaten afgeleverd. Zit eigenlijk geen een slechte bij!
Verder een mooi project met CPR (Crosby, Pevar & Raymond) waarmee hij een paar fraaie platen gemaakt met wat jazz invloeden.
Van David heb ik een aantal Unofficial Release zoals deze Upper Darby en ik heb Towering Inferno in de kast staan.
Allebei dubbel-LP's en voor de liefhebber zijn dit gewoon cadeautjes.
Cadeautjes?
Deze Upper Darby is gewoon een pareltje.

David heeft een kleurrijk, maar ook geen makkelijk leven achter de rug. Een broer (ook muzikant) die zelfmoord heeft gepleegd, in de gevangenis en ook op het gebied van relaties en kinderen kan je er een boek over schrijven.
Pikant: hij zou de vader zijn van de kinderen van Melissa Etheridge's en inmiddels gewezen partner Julie Cypher.

Crosby is ook altijd maatschappelijk betrokken geweest hoewel hij door z'n veroordelingen niet altijd heeft mogen stemmen is hij altijd politiek geëngageerd geweest. De man (tegen de 80!) bulkt nog van de energie en heeft zich vorige (!!!!) week als adviseur van de NORML beschikbaar gesteld. Ondanks z'n lichamelijke kwaaltjes bulkt hij nog van de energie! Schitterend figuur met een prachtige bijdrage aan de muziek:

David live:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten