vrijdag 26 april 2024

R.I.P Mike Pinder

Afgelopen woensdag overleed op 82 jarige leeftijd deze zanger en toetsenist. Vooral bekend als een van de oprichters van de legendarische Moody Blues.

Pinder was onderdeel van de band gedurende de grote successen zoals "Go Now", "Nights in White Satin", "Voices in the Sky", Isn't Life Strange", "Tuesday Afternoon", en "I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band)"

Pinder vertrok bij The Moody Blues eind 1978. De band ging meer en meer een laagdrempelige Pop koers varen terwijl Pinder vooral wat Progressievere muziek wilde maken.

Na zijn vertrek bij The Moody Blues deed Pinder - naast een paar solo albums - nog wel wat in de multimedia zoals muziek voor computergames en films. Dat alles zonder nog op de voorgrond te treden en vooral creatief bezig zijn om anderen - waaronder zijn kinderen - een stap verder te helpen in de muziek.

Met het overlijden van Pinder zijn alle oprichters van The Moody Blues niet meer onder ons. In 2018 werden The Moody Blues opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Bij dat feestje gaf de band nog eenmaal een optreden maar daarna was het klaar.

Rust zacht Mike Pinder 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten