maandag 19 december 2022

Alvin Lee

Het is vandaag de geboortedag van de in 2013 te vroeg overleden Alvin Lee. We kennen Alvin natuurlijk vooral als frontman van de Britse bluesformatie Ten Years After.

Met dit gezelschap maakte hij een dozijn studioalbums en verschenen er maar liefst tien live albums waarvan twee na het overlijden van Alvin.
Ten Years After is een van de bands die zich tijdens het Woodstock Festival in 1969 definitief op de kaart heeft gezet. 

Voor mij persoonlijk is het optreden van Ten Years After tijdens dit meerdaagse festijn ook een van de beste. Met het nummer "Going Home" zette de band een signature song neer die tot ver in de volgende eeuw zal nagalmen.
Alvin bijna in trance zweept z'n maatjes en het publiek op zoals we nog niet eerder hadden gezien. Tijdens een van de avondsessies pakt Ten Years After op ongekende wijze haar moment of fame.
In één klap was de band gearriveerd zoals we dat zo mooi zeggen. Zeker toen een jaar later de film van Woodstock in de bioscopen verscheen.

Ten Years After bestaat nog steeds maar heeft natuurlijk flink ingeleverd na de dood van Alvin. De band is altijd een zeer aantrekkelijk live act geweest en de live-albums zijn ook smullen. SMULLEN bedoel ik.

Een van de beste is deze Recorded Live uit de zomer van 1973. Het album is opgenomen in Frankfurt eerder dat jaar.

Een puike set met daarop uiteraard een versie van "I'm Going Home" en deze doet niet onder voor de Woodstock versie. 

Vier kantjes knallen voor liefhebbers van Blues Rock. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten