woensdag 12 januari 2022

Stones op postzegels

De Royal Mail brengt 20 januari een serie postzegels uit ter gelegenheid van de 60e verjaardag van The Rolling Stones.
The Beatles, Pink Floyd en Queen waren in de UK al eerder op postzegel verschenen.

Op zich zijn dit leuke gebaren maar niet als je kijkt wat er allemaal aan producten rond zo'n uitgave op de markt wordt gegooid. Want naast de acht verschillende zegels komen er allerlei eerstedagenveloppen, ingelijste posters van de zegels, speciale cadeausets en de zegels in zilver en zelfs in goud.


In totaal biedt Royal Mail maar liefst 43 verschillende producten aan rond deze zegels. Het goedkoopste item is een eenvoudige enveloppe en het duurste is de serie zegels in goud. Voor dat laatste moet de Stones fan maar liefst 150 pond neerleggen.


Iedereen bepaald natuurlijk lekker zelf waar hij zijn geld aan uitgeeft en je hoeft het niet te kopen. Toch krijg ik van dit soort producten wel wat pukkeltjes. Het is weer een gegraai en geschraap waar ik zelfs wel opstandig van wordt.
Prima dat er een serie postzegels van The Rolling Stones komt. Een postzegelboekjes om echt te gebruiken, een luxe editie om te bewaren en een eerstedagenveloppe was toch genoeg geweest?

In zilver in goud? Toch ben ik bang dat er genoeg fans zich helemaal gek zitten te klikken op de website van The Royal Mail. Het Stones symbool is natuurlijk een geweldige associatie om aan een postzegel te likken. Wat mij betreft staat het nu vooral symbool hoe de Royal Mail haar tong naar de verzamelaar uitsteekt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten