vrijdag 9 juli 2021

The Kik

Op de een of andere manier associeer ik deze Nederlandse band met de Corona-crisis. Dat heeft alles te maken dat The Kik tijdens de crisis zeer in talkshows verscheen.
Prima want ieder initiatief om de crisis minder crisis te laten zijn mag worden toegejuicht. The Kik had een maand voor de crisis in Nederland echt los ging het album Jin uitgebracht.
Optredens om het album te promoten werden geannuleerd en The Kik was afhankelijk van mogelijkheden op TV.

Het album Jin verscheen op Valentines dag 2020 en opent ook gelijk met de liefdesverklaring Angela. The Kik speelt frisse moderne Nederbiet met een stevig knipoog naar de jaren 60.
 
Wie goed kijkt naar de nummers kijk zal wel even glimlachen. Want het nummer "Alle Tijd van de Wereld" lijkt wat te wringen met het nummer "Te Weinig Tijd".
In "Te Weinig Tijd" is er dan gelukkig wel tijd voor een heerlijk Latijns gitaarrifje.

Toch valt over het hele album vooral het gebruik van synthesizers op. Beslist niet storend en het zorgt voor een heerlijk eigen sound. 

Het album bevat vooral eigen werk maar een enkele keer wordt op fraaie wijze gebruik gemaakt van werk van anderen.
Zo is het nummer "De Grote Baas" een briljante bewerking van het nummer "Major Tom" van onze oosterbuur Peter Schilling.

Meeste nummer hebben een heerlijk tempo maar met de afsluiter "Een Lied Voor....." gaat het gas er vanaf en is een heerlijk moment om even stil te staan voor wie je lied zou willen.......... Mooi!
 
The Kik zet met Jin een album neer wat in een beetje Nederbiet collectie niet misstaat.

Prachtige hoes en de LP wordt geleverd met een CD en dat laatste vind ik een veel fraaiere oplossing dan zo'n download-bonnetje.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten