maandag 21 juni 2021

Supersonic Blues Machine: Californisoul

Californisoul is het tweede studio-album van deze driemansformatie en werd in 2017 uitgegeven. De Supersonic Blues Machine werd in 2015 opgericht door drummer Kris Barras, gitarist Kenny Aronoff en bassist Fabrizio Grossi.
Net zoals hun debuutalbum West of Flushing, South of Frisco uit 2016 kwam ook deze Californisoul hoog in de Billboard albumlijsten.

Het drietal speelt stevige Bluesrock met een heerlijke dosis Soul. Net zoals op hun debuutalbum worden ze ook op Californisoul ondersteund door een keur aan muzikanten.
Wat te denken van Robben Ford? Onder het grote publiek misschien niet zo bekend maar deze briljante Blues gitarist heeft in 50 jaar een unieke catalogus bij elkaar gespeeld. Zeker 30 solo-albums, een twintigtal albums met duo's en bandjes en een ontelbaar aantal bijdrages als sessiemuzikant.
Dat laatste bij Bob Dylan, Little Feat, George Harrison, Bonnie Riatt, Leon Russell en vele anderen.

Verder speelt op dit album Walter Trout een deuntje mee. Trout kennen we natuurlijk van zijn geweldige solocarrière, maar viel natuurlijk al op door zijn bijdrages aan onder andere John Mayall's Bluesbreakers en Canned Heat.
Verder zijn Steve Lukather en Billy Gibbons (ZZ Top) van de partij die al helemaal geen toelichting behoeven.

Als vier van die gearriveerde top gitaristen aan een album mee willen werken heb je echt wel wat in je mars. 
Dat de Supersonic Blues Machine wat in hun mars hebben laten ze op Californisoul dan ook vier kantjes lang horen. Eigentijdse Bluesrock met een heerlijke scheut Soul. 

Smullen en wat een geweldige hoes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten