zondag 21 maart 2021

Roger Hodgson

Een van de oprichters van Supertramp en hij doet er vandaag een jaartje bij. Inmiddels over de kaap van de 70 maar nog steeds actief.
 
Hodgson heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de begin periode van Supertramp. De band is in 1970 opgericht en viel in 1988 voor een eerste keer uiteen.
In die periode zijn een aantal zeer knappe albums gemaakt, maar als we eerlijk zijn is het na het vertrek van Hodgson in 1983 toch een flink stuk minder. 

Toen Roger de band verliet was dat niet om onenigheid maar vooral om meer aandacht te kunnen besteden aan andere zaken zoals familie en soloprojecten.
Een van die soloprojecten mogen we echt als een meesterwerk beschouwen. Het album In the Eye of the Storm verscheen in 1984 en is een feest voor de oren.
 
Opmerkelijk is dat Hodgson bijna alle instrumenten speelt. De Progressive Rock die Roger op dit album speelt was (en nog) eigentijds. De Progressieve Rock lag - mede door opkomst van Punk eind jaren 70 - bijna op z'n gat. Toch wist Hodgson een album te maken dat - zeker bij de liefhebbers - enorm in de smaak viel. Dit album mag dan ook gezien worden als een bijdrage aan het in leven houden van deze geweldige muziekstijl. Een muziekstijl die doorgaans iets meer verwacht van de luisteraar dan z'n oor tegen het muziekbehang aan te leggen.
 
Wie een keer geen zin heeft in Top 40 deuntjes en dit album nog niet kent? Duik het maar eens op!
 
Roger Happy Birthday!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten