dinsdag 9 maart 2021

Greta van Fleet - Anthem Of The Peaceful Army

Op 16 april verschijnt van Greta van Fleet het nieuwe album met de titel The Battle at Garden's Gate. Bij de vinyl versie zal het gaan om een dubbel LP.
Strikt genomen wordt dit hun tweede volledige album. Het eerste volledig album was Anthem Of The Peaceful Army en verscheen in 2018.
Daarvoor waren er twee EP's uitgebracht te weten Black Smoke Rising en From the Fires. Voor wie de eerste EP gemist heeft is de tweede EP een erg goede keuze. 
Op die tweede EP staan namelijk de vier nummers van de eerste EP plus vier nieuwe nummers. Daarmee is From the Fires bijna een volledig album geworden en een erg goede keus voor Greta van Fleet beginners.

Het album Anthem Of The Peaceful Army wordt formeel dus gezien als het eerste echte album van de vier rockers uit Frankenmuth-Michigan.
De drie broer Josh, Jake en Sam Kiszka vonden in Danny Wagner een geschikte drummer. Terecht want Danny kan heerlijk klappen geven, maar op diverse optredens pakte hij al meermaals bij een akoestisch nummer een gitaar.
Van de drie broertjes is Josh de zanger met de wat hoge en voor sommige wat schreeuwerige stem. Ik hoor het graag maar snap ook dat niet ieder dat weet te waarderen.
Jake speelt gitaar en Sam speelt bas. Traditionele samenstelling dus.
 
Greta van Fleet krijgt regelmatig kritiek dat het teveel op Led Zeppelin zou lijken. Met dat soort wijsneuzerij kan ik niet zoveel. Ik ben een groot fan van Led Zeppelin, maar als er toch één band is die zich door anderen heeft laten inspireren? Zelfs met de nodige rechtszaken.
 
Anthem Of The Peaceful Army is voor mij een heerlijke Rock plaat, maar in veel recensies kwam toch dat Zep dingetje weer naar voren.
Van die ouwe zeuren die het blijkbaar niet weten te waarderen dat een paar van die jonge gasten heerlijke jaren 70 Hard en Blues Rock maken.
 
Het grote publiek trok zich dan ook niks aan van de kritiek en bij optredens kan Greta van Fleet rekenen op uitverkochte zalen. Ook werd het album een enorme verkoop hit. In landen als de VS, UK, Duitsland, Australië, Nieuw Zeeland, Italië en Canada haalde het album een top tien notering.

Heerlijke brute en strakke rock met zo nu en dan een meesleper.
 
Het is nog even wachten op de opvolger dus.................... Anthem Of The Peaceful Army!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten