maandag 5 september 2022

Jan Swerts - Schaduwland

Dit is het derde album van Swerts en het verscheen in 2016. Een label hierop plakken valt niet mee maar voor mij is dit een vijf sterren album. En vijf sterren met een heel vet lettertype.
Wat bij dit dubbelalbum gelijk opvalt is de bizar fraaie hoes en poster. Schitterend, schitterend en nog eens schitterend.
Iedere keer bij het bekijken van het artwork ontdek je weer nieuwe dingen. De discussie waarom LP's is met deze hoes in één klap plat geslagen...........
 
 
Je kan met je ogen ronddwalen over deze schitterende hoes en Jan zorgt wel dat je oren ook op reis gaan. Bij iedere luisterbeurt ontdek je meer en meer. Dit album draai je ook niet als achtergrond muziek. Dat zou een grove belediging zijn.
Dit zet je op als ieder het huis uit is of naar bed. Dat laatste kan nog lastig zijn want dit album nodigt wel uit om het volume iets omhoog te zetten. Er komen dan net wat meer details naar voren.
 

De vier kanten bevatten ieder een eigen thema en opvallend is dat er op de hoes sprake is van Nederlandse titels maar er Engels gezongen wordt.
Daarbij valt ook op dat het eerste nummer van de 14 stuks een hele lange titel heeft en ieder volgend nummer heeft steeds een kortere titel.
De rij titels vormen als het waren een gedicht met vormgeving.
 
Een meesterwerk van een hoes en de muziek is champagne voor de oren.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten