woensdag 19 juli 2023

Buddy Guy Live

Gisteravond met een vriend naar dit concert van Bubby Guy zitten kijken, De 87 jarige Bubby is op afscheidstoernee en heerlijk hoe hij zich nog met het publiek vermaakt.
Verwacht je een concert met een setlist die feilloos wordt afgehaspeld zou ik maar wat anders zoeken.

Dit concert bevat tientallen speelse momenten met een ode aan het publiek en een ode aan een groot aantal collega's van Buddy. Het is blues patchwork van een kleine 90 minuten en voor de fans om vingers en duimen bij af te likken. Jammer van de storing van de polka dot gitaar maar verder..........kan ik echt nog wel een keer zien.....

Het optreden is gewoon vanuit het publiek gefilmd en ondanks die beperking van een heel hoge kwaliteit. Hier en daar wat overbelicht maar met een lekker glaasje en een knabbeltje staat dit optreden garant voor anderhalf uur plezier.

87 jaar en dus alles meegemaakt van 78 toeren schellak (shellac) platen tot Spotify. Met alle grote op het podium gestaan en Buddy was een inspiratie voor The Rolling Stones, Eric Clapton en vele anderen.

"Sit and Cry (the Blues)" was de eerste plaat (78 toeren dus) die Buddy uitbracht en verscheen in 1958 en vorig jaar bracht hij nog het album The Blues Don't Lie. Buddy heeft een indrukwekkende catalogus bij elkaar gespeeld met 33 studio albums, 15 live albums en 34 singles. Daarnaast diverse video albums en een groot aantal verzamelalbums.
Ondanks zijn enorme vitaliteit heeft Buddy besloten dat het nu klaar moet zijn.............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten